Kututek A.Ş. olarak (bundan böyle “Kututek A.Ş.” olarak anılacaktır.) Anayasal bir hak olan kişisel verilerin korunması hususu İşbu “Aydınlatma Metni” kapsamında anlaşılacağı üzere Acentemiz için öncelikli konumdadır. Kututek A.Ş. olarak oluşturmuş olduğumuz “Politika” ve “Sağlık Sigortasına ilişkin Aydınlatma Metni” ile sizleri kişisel verilerinizin işlenmesine ilişkin olarak bilgilendirmek isteriz.

Kişisel Verileriniz İşlenme Amacı

Kişisel verileriniz 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu ve ikincil düzenlemelere uygun olarak aşağıda belirtilen amaçlar ve hukuki sebepler çerçevesinde işlenmektedir:

Veri sorumlusu sıfatıyla hareket eden Kututek A.Ş. tarafından isim/soy isim, TC kimlik numarası, telefon numarası, adres bilgisi, boy, kilo, kredi kartı numarası/son kullanma tarihi ve güvenlik numarası bilgileri, imza, hukuki işlem bilgileri, fiziksel mekan güvenliği bilgileri, aile yakınları bilgileri, sigorta risk bilgileri ve parametreleri, kampanya çalışmasıyla elde edilen bilgiler, öncesinde sigorta ettirenin sağlık problemi yaşamış olması halinde buna ilişkin hasta sağlık raporları sigortacılık ürün ve hizmetlerinin sunulabilmesi, işlem yapanın/yaptıranın bilgilerinin tespiti, zeyilname düzenlenmesi, poliçe yenileme teklifi oluşturulması veya poliçe iptal işlemlerinin gerçekleştirilmesi, tanıtım, kampanya, reklam ve pazarlama faaliyetlerinin sosyal medya, arama motorları vb. çeşitli kanallarla gerçekleştirilmesi, bu amaçla analiz ve hedefleme çalışmaları yapılması, müşterilerin davranışsal eğilimlerinin belirlenmesi, müşterilere genel ve özel teklifler sunulması, strateji ve verimlilik çalışmaları yapılması; acentelik sözleşmeleri kapsamında ilgili süreçlerin yürütülmesi; elektronik (internet/mobil vb.) veya kağıt ortamında işleme dayanak olacak tüm kayıt ve belgelerin düzenlenmesi; mevzuat, kamu kurumları ve diğer otoritelerce öngörülen bilgi saklama, raporlama, bilgilendirme yükümlülüklerine uyulması; pazarlama ve istatistik faaliyetleri ile hizmet kalitesinin artırılabilmesi, mevcut ve yeni ürün/hizmetlerin sunabilmesi; acil durumun yönetimi süreçlerinin yürütülmesi, bilgi güvenliği süreçlerinin yürütülmesi; çalışanlar için iş akdi ve mevzuattan kaynaklı yükümlülüklerin yerine getirilmesi; çalışanlar için yan haklar ve menfaatleri süreçlerinin yürütülmesi; denetim/ etik faaliyetlerinin yürütülmesi; erişim yetkilerinin yürütülmesi; faaliyetlerin mevzuata uygun yürütülmesi, finans ve muhasebe işlerinin yürütülmesi, firma/ ürün/ hizmetlere bağlılık süreçlerinin yürütülmesi, fiziksel mekan güvenliğinin temini; görevlendirme süreçlerinin yürütülmesi; hukuk işlerinin takibi ve yürütülmesi; iç denetim/soruşturma/istihbarat faaliyetlerinin yürütülmesi; iletişim faaliyetlerinin yürütülmesi; iş faaliyetlerinin yürütülmesi/denetimi; iş sağlığı/ güvenliği faaliyetlerinin yürütülmesi; iş sürekliliğinin sağlanması faaliyetlerinin yürütülmesi; iş süreçlerinin iyileştirilmesine yönelik önerilerin alınması ve değerlendirilmesi; mal/ hizmet satın alım süreçlerinin yürütülmesi; mal/ hizmet satış sonrası destek hizmetlerinin yürütülmesi; mal/hizmet satış süreçlerinin yürütülmesi; müşteri ilişkileri yönetimi süreçlerinin yürütülmesi; müşteri memnuniyetine yönelik aktivitelerin yürütülmesi, organizasyon ve etkinlik yönetimi, pazarlama analiz çalışmalarının yürütülmesi; performans değerlendirme süreçlerinin yürütülmesi; reklam/kampanya/promosyon süreçlerinin yürütülmesi; risk yönetimi süreçlerinin yürütülmesi; saklama ve arşiv faaliyetlerinin yürütülmesi; sözleşme süreçlerinin yürütülmesi; sponsorluk faaliyetlerinin yürütülmesi; stratejik planlama faaliyetlerinin yürütülmesi; talep/şikayetlerin takibi; tedarik zinciri ve yönetimi süreçlerinin yönetimi süreçlerinin yürütülmesi; ücret politikasının yürütülmesi; ürün/hizmetlerin pazarlama süreçlerinin yürütülmesi; ticari elektronik ileti gönderilebilmesi; veri sorumlusu operasyonlarının güvenliğinin temini; yatırım süreçlerinin yürütülmesi; yetenek/kariyer gelişimi faaliyetlerinin yürütülmesi; yetkili kişi, kurum ve kuruluşlara bilgi verilmesi; yönetim faaliyetlerinin yürütülmesi; ziyaretçi kayıtlarının oluşturulması ve takibi faaliyetlerinin yürütülmesi amaçlarıyla sınırlı olarak işlenmektedir.

Kişisel Veri Toplama Yöntemlerimiz ve Hukuki Sebepler

Kimlik bilgileri, iletişim bilgileri, aile yakın bilgisi gibi kişisel verileriniz acentemiz ile ilgili sizlerin menfaat dengesi gözetilerek; Kanunun 5. maddesinde yer alan hukuki sebeplerden “Kanunlarda açıkça öngörülmesi”, “Bir hakkın tesisi, korunması ve kullanılması”, “Sözleşmenin kurulması ve ifası için gerekli olması”, “İlgili kişinin temel hak ve özgürlüklerine zarar vermemek kaydıyla, veri sorumlusunun meşru menfaatleri için veri işlenmesinin zorunlu olması” ve “Veri sorumlusunun hukuki yükümlülüğünü yerine getirebilmesi için zorunlu olması” hükümlerine dayalı olarak ve boy, kilo ve hasta sağlık raporları gibi. Özel nitelikli verileriniz ise Kanunun 6. maddesi dikkate alınarak işlenecektir. Kişisel veriler, Kututek A.Ş. tarafından basılı/elektronik formlar, işyerine ait güvenli elektronik ortamlar, sözleşmeler, adli makam ve resmî kurumlar, PTT, posta/kargo, internet sitemiz, taahhütnameler, e-posta, raporlar, yüz yüze yapılan görüşmeler ve iş yeri güvenlik kameraları vasıtasıyla otomatik veya otomatik olmayan yollarla toplanmaktadır.

İşlenen Kişisel Verilerin Kimlere Hangi Amaçlarla Aktarılacağı

Kişisel verileriniz menfaat dengesi gözetilerek meşru menfaat, bir hakkın tesisi, korunması, kullanılması, sözleşmenin kurulması ve ifası için gerekli olması, kanunlarda açıkça öngörülmesi, Kututek A.Ş.’in hukuki yükümlülüğünü yerine getirebilmesi için zorunlu olması ve/veya açık rızanız durumunda yukarıdaki işleme amaçlarının organize edilerek yürütülebilmesi için Acentemiz tarafından yurt içi ve yurt dışında bulunan operasyonel faaliyetlerin yürütülebilmesi amacıyla sınırlı olarak Google, Microsoft vb. veri tabanlı hizmet sağlayıcı şirketlere, veri işleyen konumunda olan firma yetkililerine, ilgili özel kişi ve kurumlara, iş birliği içinde olduğumuz kurumlara, iletişim, arşiv ve saklama hizmeti aldığımız hizmet sağlayıcılara, yetkili kamu kurum ve kuruluşlarına Kanunun 8. ve 9. maddeleri doğrultusunda aktarılmaktadır.

Kişisel Verilerinize İlişkin Haklarınız

Veri Sahibi;

Kişisel verilerinin işlenip işlenmediğini öğrenme, işlenmişse buna ilişkin bilgi talep etme, işlenme amacını ve bunların amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme, yurt içinde veya yurt dışında aktarıldığı üçüncü kişileri bilme, eksik veya yanlış işlenmiş olması halinde bunların düzeltilmesini isteme ve bu kapsamda yapılan işlemin kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme, KVKK ve ilgili mevzuat hükümlerine uygun olarak işlenmiş olmasına rağmen, işlenmesini gerektiren sebeplerin ortadan kalkması halinde kişisel verilerin silinmesini veya yok edilmesini isteme ve bu kapsamda yapılan işlemin kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme, işlenen verilerin münhasıran otomatik sistemler vasıtasıyla analiz edilmesi suretiyle kişinin kendisi aleyhine bir sonucun ortaya çıkmasına itiraz etme, kanuna aykırı olarak işlenmesi sebebiyle zarara uğraması halinde zararın giderilmesini talep etme, haklarına sahiptir.

Kişisel veri sahipleri Kanunun 11. maddesinde belirtilen hakları ile ilgili taleplerini öncelikle acentemize iletmeleri zorunludur.

Acentemiz alınan talebi ücretsiz olarak veya işlemin ayrıca bir maliyeti gerektirmesi halinde, Kişisel Verileri Koruma Kurul’u tarafından belirlenen tarifeye göre alacağı ücret mukabilinde en kısa sürede ve en geç otuz gün içerisinde sonuçlandıracak ve ilgili veri sahibini bilgilendirecektir.

İlgili kişi açık rıza beyanını her zaman geri alma hakkına sahiptir. Ancak belirtmek gerekir ki; açık rızanın geri alınmasının ileriye etkili olarak sonuç doğuracağı unutulmamalıdır. Açık rıza beyanınızı geri çektiğiniz hallerde Kututek A.Ş. diğer veri işleme şartlarından herhangi birine dayanarak veri işleme faaliyeti gerçekleştirmeyecektir.

Veri sahibi kullanmayı talep ettiği hakkına yönelik açıklamalarını içeren talebini www.kututek.com.tr adresindeki formu doldurarak web sayfası üzerinden veya formun imzalı bir nüshasını Kazım Dirik Mh. 372/20 Sk. No:19/1 Bornova-Izmir P.K.35100 adresine kimliğini tespit edici belgeler ile bizzat elden iletebilir, noter kanalıyla gönderebilir veya ilgili formu kututekas@hs01.kep.tr adresine iletebilir.